van der Horst

Ferrari voorziet heel wat nieuwigheden voor de komende jaren

Ferrari Monza SP2
Ferrari Monza SP2
Ferrari heeft zijn plannen voor de komende jaren bekend gemaakt en daarbij kunnen we ons verwachten aan heel wat nieuwigheden. Zo zouden er voor eind 2022 niet minder dan 15 nieuwe modellen gelanceerd worden waaronder de eerste SUV van het Italiaanse merk, de Purosangue.
Ferrari LaFerrari Aperta
Ferrari LaFerrari Aperta
De Purosangue wordt zeker het paradepaardje van Ferrari maar daarnaast heeft de Italiaanse constructeur ook zijn zinnen gezet op nieuwe hypercar die de opvolger moet worden van de LaFerrari. Daarnaast komen er steeds meer hybride-modellen bij en zou binnen twee jaar niet minder dan 60% van het gamma wagens moeten beschikken over een hybride-krachtbron.

Ferrari Monza SP1
Ferrari Monza SP1
Het huidige gamma wordt opgesplitst in een Sport (waaronder de 488 en 812) en een GT (Lusso, Portofino) reeks. Daarnaast komen dan de Special Series (488 Pista) en de Special Projects. Van deze laatste categorie, die zal bestaan uit modellen die moeten doen terugdenken aan legendarische bolides uit het verleden en die in gelimiteerde oplagen zullen gebouwd worden, werden deze week de twee eerste modellen voorgesteld, namelijk de Monza SP1 en de Monza SP2.

Foto's: Ferrari & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op vrijdag 21 september 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons