van der Horst

Ferrari wil elektrische Tesla-killer bouwen

Ferrari 812 Superfast
Ferrari 812 Superfast
Ferrari wil een elektrische supercar bouwen om Tesla het vuur aan de schenen te leggen, dat vertelde CEO Sergio Marchionne aan het persagentschap Bloomberg. Over goed een jaar komt Ferrari met zijn eerste SUV, welke de snelste ter wereld moet worden. Daarbij stopt het echter niet, want "als er een elektrische supercar gebouwd moet worden, dan zal Ferrari de eerste zijn", orakelde Marchionne. "Mensen zijn verbaasd over wat Tesla realiseerde met een supercar; ik wil die prestatie niet minimaliseren, maar ik denk dat deze haalbaar is voor iedereen."
Ferrari LaFerrari Aperta
Ferrari LaFerrari Aperta
Over de beweegredenen is Marchionne ook duidelijk. "We doen het omdat we het moeten doen. Hoewel er nog aan gesleuteld moet worden, zal het toekomstplan voor Ferrari dat we in de komende zes maanden zullen uitbrengen, hybridewagens omvatten. Dus de stap van daar naar een elektrische [wagen] is klein." Ferrari bouwde in het verleden met de LaFerrari reeds een Hybride, al was dat wel op beperkte schaal. De stap naar een elektrische wagen is echter opvallend, want in het verleden deed Marchionne die plannen nog af als belachelijk. Ook voormalige baas Luca di Montezemelo stelde in een niet te ver verleden dat we nooit een elektrische Ferrari zouden zien omdat hij er niet in geloofde. De gedachte van een Ferrari zonder het geluid van een verbrandingsmotor, de horror...

Porsche Mission E
Porsche Mission E
Tesla sleutelt ondertussen aan de Tesla Roadster, een wagen die een sprintje van nul naar honderd moet afwerken in minder dan twee tellen. Dat model werd afgelopen november aangekondigd en zou voor een slordige 200.000 euro van eigenaar moeten wisselen. Naast Tesla zou ook Aston Martin aan een volledig elektrische superwagen werken, terwijl ook Mercedes in het verleden al plannen in die richting had, met onder meer de Mercedes SLS AMG Coupé Electric Drive. Vergeten we daarnaast ook de Volkswagen Group niet, met diens elektrische toekomstplannen - inclusief deze van dochterbedrijf Porsche onder het "Mission E" mantra.

Foto's: Niels Vaeck, Arne Simons & Porsche

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op woensdag 17 januari 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons