Ferreira en Antonelli winnen in Aunay-les-Bois, Eyckmans en de Brabander pakken top tien plaatsen

2021 CIK FIA Aunay-les-Bois
Amper twee weken na de openingsronde van het Europees kampioenschap karting in Genk, kwamen de OK en OK-Junioren afgelopen weekend opnieuw in actie. In het Franse Aunay-les-Bois werd de tweede van vier manches van het kampioenschap afgewerkt met Mattheus Ferreira (OKJ) en Kimi Antonelli (OK) als winnaars.
Matheus Ferreira
Winnaar van de OK-J finale in Genk en regerend wereldkampioen, Freddie Slater vertrok in de finale vanaf de pole maar maakte een fout bij de herstart. Die kwam er na een neutralisatie van de eerste drie ronden na een crash in de openingsfase. Slater beging een inbreuk tegen de regels wat de herstart betreft en kreeg daardoor onverbiddelijk 10 seconden straf bijgeteld aan zijn totaaltijd. Slater won de finale vrij makkelijk, maar viel na zijn straf terug naar P10. Lang leek het erop dat Kutskov de zege in de wacht ging slepen maar hij werd in de rush naar het zwart-wit geblokt nog net voorbijgegaan door zijn teammaat Matheus Ferreira. Kirill Kutskov werd nipt tweede, Tomass Stolcermanis tikte aan als derde.

Onze landgenoot Ean Eyckmans had het iets lastiger in vergelijking met de wedstrijd in Genk, maar wist zich toch opnieuw prima te handhaven. Hij werd zevende in de finale nadat hij als zestiende gerangschikt stond na de heats.
Onze overige landgenoten konden zich niet kwalificeren voor een plaatsje in de finale. Douwe Dedecker werd 44e, Tom Braeken 54e en Lenn Nijs 74e. Freddie Slater blijft leider in de tussenstand maar ziet Ferreira wel dichterkomen. Alex Powell staat als derde in de tussenstand, Ean Eyckmans volgt net daarachter als vierde.

Kimi Antonelli
In de OK-klasse stond er geen maat op Kimi Antonelli. De Italiaan domineerde alle vier zijn kwalificatieheats en vertrok in de finale vanaf de pole. Hij reed meteen weg van de rest van het veld en had aan de meet een overtuigende voorsprong van 4.5 seconden. Winnaar van de finale in Genk, Rafael Camara werd tweede, voor de vanaf P8 gestarte Arvid Lindblad. Met een vijfde plaats maakte onze landgenoot Yannick de Brabander een zeer goede indruk. In de tussenstand klimt hij op naar een zevende plaats terwijl Rafael Camara overtuigend leider blijft. Lorens Lecertua, de tweede landgenoot die in de OK in actie kwam, werd 43e.

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 1 juni 2021.