van der Horst

Festival of Speed: Stoffel Vandoorne bestuurde McLaren F1 van Ayrton Senna (+ Video)

Stoffel Vandoorne - McLaren MP4/6
Stoffel Vandoorne - McLaren MP4/6
Stoffel Vandoorne nam vandaag op het Festival of Speed te Goodwood het stuur van de McLaren MP4/6 waarmee Ayrton Senna in 1991 zijn derde wereldtitel Formule 1 behaalde. Vandoorne was samen met Jenson button uitgenodigd om een demonstratie te geven in één van McLaren’s historische Formule 1-bolides. Jenson Button kreeg de taak om een MP4/2 de heuvel op te sturen. Het is niet de eerste maal dat Vandoorne in actie komt in Goodwood met een Mclaren, in 2013 mocht hij een run maken met een M23 uit 1974 en de MP4-23 en een jaar later mocht hij een MP4-26 de heuvel opjagen.
Proeven van F1 in Goodwood
Proeven van F1 in Goodwood
Het Goodwood Festival of Speed definieert zichzelf als de grootste tuinparty voor historische wagens ter wereld. Elk jaar slagen zij er in om een groot aantal oude en exclusieve nieuwe bolides bijeen te krijgen die een heuvelklimparcours afwerken dat uitgetekend werd op het domein van Goodwood House. Ook heel wat personaliteiten uit de autosport maken ieder jaar hun opwachting.

Stoffel Vandoorne was er aanwezig op uitnodiging van McLaren en bestuurde dus een MP4/6, de eerste McLaren die de Honda V12 motor ingebouwd kreeg. De wagen won in 1991 acht Grote Prijzen, startte tien maal van op de pole en bezorgde Senna zijn derde en laatste wereldtitel. Een hoogtepunt voor Vandoorne zaterdag was de ontmoeting met autosportlegende Stirling Moss.

Vandoorne is trouwens niet de enige Belg die in actie komt in Goodwood, Marc Goossens rijdt er met de Corvette DP van Visit Florida.com, de wagen waarmee hij uitkomt in het IWSC. Daardoor mist Goossens wel de NASCAR Whelen Euro Series-manche te Tours.
 
 

Skin is up.#FoS Credits to Sarah Merritt for the video.

Geplaatst door McLaren Team op zaterdag 25 juni 2016

Foto's: McLaren cars & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op zaterdag 25 juni 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons