van der Horst

Ierland: Voorbeschouwing Gino Bux

Gino Bux/Eric Borguet - Peugeot 208 R2
Gino Bux/Eric Borguet - Peugeot 208 R2
De TAC Rally was amper afgelopen of Gino Bux en Eric Borguet waren al onderweg richting Ierland. Op de smalle en hobbelige wegen rond Belfast vangen de leden van het RACB National Team hun Europese programma aan, aan het stuur van hun gele Peugeot 208 R2.
  • Dreamdrive
Over enkele uren begint de winnaar van het Rallystuurwiel 2014 aan de vierde rally uit zijn carrière. Het is een legendarisch moeilijke wedstrijd, maar Gino Bux en Eric Borguet zijn zich terdege bewust van de lastigheidsgraad van hun opdracht.
 
Op dinsdag en woensdag hebben we het parcours van het Circuit of Ireland verkend. Een schitterend tracé, maar o zo veeleisend”, moet Gino toegeven. “Het gaat voortdurend over smalle wegen, omzoomd door muurtjes en hagen. Het asfalt ligt er nogal hobbelig bij en we krijgen regelmatig een jump voorgeschoteld. Het levert echter wel meer grip dan bij ons en die blijft in principe ook de hele tijd constant. Dat is toch al iets!
 
Gelukkig moet Gino zijn wagen niet meer leren kennen. “Ik kan Peugeot Sport België-Luxemburg en het RACB National Team niet genoeg danken voor mijn deelname aan de TAC Rally. Afgelopen zaterdag werkten we daar een test op ware grootte af. Dat gaf Eric en mij de kans om ons notasysteem nog wat te verfijnen en onze samenwerking in de auto op punt te stellen. Hier mocht je niet treuzelen, wou je alle nota’s op tijd kunnen nemen. Eric heeft vellen en vellen voorgeschreven!
 
Het team van gele Peugeot #22 staat in Ierland met dezelfde instelling aan de start als vorige zaterdag in Tielt.
We zullen relatief voorzichtig beginnen”, bevestigt Bux. “We zijn hier om te leren. Tijdens de wedstrijd zullen we het tempo dan beetje bij beetje opvoeren. Maar één ding is zeker: we zullen ontzettend geconcentreerd moeten blijven. De chronoritten zijn over het algemeen meer dan 10 km. lang, maar zaterdag is er ook eentje bij van 29 km.
Tussen de shakedown, deze ochtend, en de qualifying stage, donderdagavond, zullen Gino en Eric nog uren en uren kijken naar de onboardbeelden die ze tijdens de verkenningen hebben opgenomen. Vrijdag en zaterdag zijn ze vast van plan om de tactiek die in Tielt zijn vruchten afwierp opnieuw tot op de letter te volgen.

RACB press  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons