van der Horst

Montalegre: Podium voor Pauwels in TouringCar - De Keersmaecker net niet in Supercar finale

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Ondanks een goede tweede dag waarin autosport.be partner Michaël De Keersmaecker met zijn nagelnieuwe Peugeot 208 een zevende chrono uit de brand sleepte, viel hij na de cumul van de vier verreden heats net buiten de top 12 die doorgingen naar de halve finales.
De tik die hij kreeg verkocht op zaterdag na een kopstart brak hem zuur op. Maar de zevende chrono tijdens zijn maidentrip in de Peugeot doet het beste vermoeden voor de toekomst.

Liam Doran - Citroën DS3
Liam Doran - Citroën DS3
De wedstrijd zelf werd gewonnen door de Britse geweldenaar Doran voor het Noorse duo Lysen en Solberg. Ook de andere Belgen Jos Jansen en Ronny Scheveneels konden niet doorstoten tot de finales.



Wie wel goed scoorde was Koen Pauwels die in de TourinCar de tweede plaats wegkaapte met zijn Ford Fiësta na de Zweed Larsson (Skoda) en voor de Tsjech Castoral (Opel).

Geen Belgen in de Super 1600 waar de Zweed Eriksson (Renault Clio) won voor zijn landgenoot Faren (Citroën C2) en Deen Linnemann (Peugeot 207).



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zondag 28 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Montalegre.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons