van der Horst

FIA ETCR al over na twee seizoenen?

Bruno Spengler - Romeo Ferraris - Romeo Ferraris Giulia ETCR
Bruno Spengler - Romeo Ferraris - Romeo Ferraris Giulia ETCR
De toekomst van het ETCR eTouring Car World Cup hangt na twee jaar aan een zijden draadje. Vandaag maakte Discovery Sports Events namelijk bekend dat het de elektrische toerenwagens niet zal promoten dit jaar, waardoor de kans groot is dat zij in 2023 niet meer in actie zullen komen.
  • Skylimit Events
Maxime Martin - Romeo Ferraris - Romeo Ferraris Giulia ETCR
Maxime Martin - Romeo Ferraris - Romeo Ferraris Giulia ETCR
Er waren al serieuze vraagtekens, gezien er weinig tot geen communicatie kwam over een kalender voor dit jaar. Volgens een verklaring van Discovery Sports Events waren er veelvuldige discussies over het sportieve en technische reglement om het kampioenschap te verbeteren voor alle partijen, om zo het meer een touring car gevoel te geven. Maar gezien men niet tijdig kon afronden besloot  DSE om zich als promotor terug te trekken.
 
Nu rijst de vraag of dit het einde is van het FIA ETCR of dat men volgend jaar een doorstart zal maken. In de laatste twee jaar kwamen met Cupra, Romeo Ferraris en Hyundai maar drie merken aan de start, en werden Mattias Ekström en Adrien Tambay gekroond als kampioenen. Circuit Zolder was dan weer gastheer vorig seizoen, waar overigens Maxime Martin met de overwinning aan de haal ging.

Foto's: Vincent Wouters - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op zaterdag 25 maart 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons