van der Horst

FIA F3: Imola: race 1: Esteban Ocon van start tot finish

Esteban Ocon - Prema Powerteam
Esteban Ocon - Prema Powerteam
Esteban Ocon (Prema Powerteam) won op overtuigende wijze de eerste van drie races voor het FIA F3 European Championship op het circuit van Imola. Na 20 ronden race finishte de Fransman voor Jordan King (Carlin) en Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin). Max Verstappen vertrok van op de vijftiende stek en was dus kansloos, het werd een turbulente race voor de Nederlander die uiteindelijk moest opgeven en geen punten scoorde. Verstappen verliest daardoor de tweede plaats in de tussenstand aan Tom Blomqvist.
Al na de eerste ronde moest de safety car de baan opkomen na een aanrijding tussen twee deelnemers. Bij de herstart nam Ocon opnieuw de kop voor King en Blomqvist en de Fransman reed langzaam weg van zijn tegenstanders. Verstappen die wegens het wisselen van de motor bij de vorige race tien plaatsen verloor op de grid moest zich terugvechten vanuit de vijftiende positie. Hij klom al snel op tot de negende positie maar een foutje deed hem terug twee plaatsen verliezen. Kort daarop kreeg hij een tik van Antonio Fuoco en moest door de grindbak waarna een nieuwe aanrijding nu met Roy Nissany het einde van zijn race betekende.

Podium race 1
Podium race 1
Ocon won zonder problemen zijn negende race van het seizoen, King en Blomqvist vervolledigden het podium. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) werd vierde voor Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin), Lucas Auer (Mücke Motorsport), Jake Dennis (Carlin), Félix Serrallés (Team West-Tec F3), Tatiana Calderón (Jo Zeller Racing) en Sean Gelael (Jagonya Ayam with Carlin).

Zondag worden er nog twee races verreden, Max Verstappen realiseerde tweemaal de poletijd maar in de tweede race moet hij opnieuw tien plaatsen naar achter waardoor Tom Blomqvist in deze race van de eerste plaats mag vertrekken.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 12 oktober 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons