FIA F3: Imola: Race 2 & 3: Max Verstappen wint maar de titel is voor Ocon

Esteban Ocon
Esteban Ocon(Prema Powerteam) is de nieuwe Europese Formule 3 kampioen en daar konden twee mooie races van Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) op zondag niets aan verhelpen. De Nederlander vertrok van op de elfde plaats in de tweede race maar klom nog op naar de tweede positie na Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) en won de derde race van het weekend, maar dat was niet voldoende om Ocon van de titel te houden. De Fransman scoorde eerst een vierde plaats en daarna een derde plaats en dat leverde hem genoeg punten op om op een manche van het einde tot kampioen gekroond te worden.
Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
Tom Blomqvist reed van start tot finish aan de leiding en won op dominante wijze de tweede race op het circuit van Imola. Max Verstappen, die de pole had gereden maar wegens een motorwissel was teruggezet naar de elfde startpositie, zette een mooie prestatie neer door nog op te klimmen naar de tweede plaats. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) verweerde zich kranig tegen de opzittende Nederlander maar moest zich op enkele meters voor de finishlijn gewonnen geven. Esteban Ocon werd vierde en scoorde kostbare punten maar niet voldoende om zich al uit te roepen tot kampioen. Lucas Auer (kfzteile24 Mücke Motorsport) eindigde vijfde voor Nicholas Latifi (Prema Powerteam), Jake Dennis (Carlin), Félix Serrallés (Team West-Tec F3), Felix Rosenqvist (kfzteile24 Mücke Motorsport) en Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing).

Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Verstappen vertrok bij de derde race van op de pole maar raakte de koppositie al vlak na de start kwijt aan Antonio Fuoco (Prema Powerteam), Esteban Ocon volgde op de derde positie. De safety car kreeg het druk en moest in het begin van de race al twee keer uitrijden maar na de tweede herstart in ronde negen ging Verstappen voorbij Fuoco alvorens de safety car voor een derde maal de piste op kwam na een aanrijding tussen Felix Rosenqvist en Jordan King. Verstappen werd echter niet meer bedreigd en won voor Fuoco en de nieuwe kampioen Ocon. Latifi pakte de vierde plaats voor Tom Blomqvist. William Buller bracht de Signature Dallara naar een zesde plaats en scoorde de eerste punten voor het Franse team dat zijn terugkeer maakte in de Formule 3. Verder in de top tien vonden we nog Jake Dennis (Carlin), Lucas Auer (kfzteile24 Mücke Motorsport), Félix Serrallés (Team West-Tec F3) en Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing).

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 12 oktober 2014.