van der Horst

FIA F3: Imola: testdag 1: Jake Dennis klopt Max Verstappen

Jake Dennis - Carlin
Jake Dennis - Carlin
Op het circuit van Imola vond op dinsdag de openingsdag van de mid-season tests voor het FIA Formula 3 European Championship plaats. Max Verstappen bezet in het kampioenschap de tweede plaats achter de Fransman Esteban Ocon en de jonge Nederlander, net teruggekeerd van zijn Formule 1 uitstap in Japan, vond er zijn vertrouwde Dallara van het Van Amersfoort Racing terug. Verstappen liet zien dat hij nog steeds gemotiveerd is om de F3 titel te pakken door in de morgensessie direct de snelste tijd neer te zetten, maar in de namiddag gingen zowel Jake Dennis (Carlin) als Lucas Auer (Mücke Motorsport) sneller dan Verstappen.
  • Skylimit Events
Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Helemaal op het einde van de testdag liet de Jake Dennis, die de hele dag aan de afstelling van zijn wagen had gewerkt,  vers rubber opleggen en hij zette daarop de snelste dagtijd neer in 1:36.808. Ook Lucas Auer (1:36.835) ging helemaal op het einde nog onder de tijd van Verstappen en sloot de dag af met de tweede tijd. Max Verstappen belandde met zijn tijd van 1:36.874 op de derde plaats maar toonde aan dat hij makkelijk terug overschakelde van een sterke formule 1 bolide naar de tragere formule 3. De vierde dagtijd ging naar Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport - 1:36.007) en de top vijf werd afgesloten door puntenleider Esteban Ocon (Prema Powerteam – 1:37.093). Verder in de top tien vonden we Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin - 1:37.316), Jordan King (Carlin - 1:37.351), Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing - 1:37.450), Nick Cassidy (ThreeBond with T-Sport - 1:37.498) en Félix Serrallés (Team West-Tec F3 - 1:37.504).
 
Signature Dallara-Renault
Signature Dallara-Renault
Opvallend was ook de terugkeer van het Franse Signature team dat één wagen inschreef voor William Buller. Signature kondigde begin dit jaar aan weer aan te treden in de Formule 3 met een wagen aangedreven door een nieuwe Renault motor maar de initiële testen verliepen zo catastrofaal dat de rijders weigerden verder te gaan met de Franse motor en het F3 programma opgedoekt werd nog voor het seizoen begonnen was. Signature heeft nu toch besloten om zijn F3 avontuur nieuw leven in te blazen maar koos ervoor om de voorlopig enige wagen uit te rusten met een Volkswagen motor. William Buller sloot de dag af met de dertiende tijd (1:37.704).

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 8 oktober 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons