van der Horst

FIA F3: Nürburgring: Eerste race voor Verstappen – Ocon slechts zesde

Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Het weekend is perfect van start gegaan voor Red Bull junior rijder Max Verstappen (Van Amersfoort Racing), na de pole pakte de zestienjarige Nederlander ook de overwinning in de eerste van de drie races op de Nürburgring. In een wedstrijd die begon op een vochtige baan toonde Verstappen zich de beste rijder en finishte voor Antonio Fuoco (Prema Powerteam) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin). Kampioenschapleider Esteban Ocon (Prema Powerteam) kwam niet verder dan de zesde plaats en ziet zijn puntenvoorsprong op achtervolger Verstappen slinken.
  • STX Motorhomes
Start race 1
Start race 1
De piste was nog nat bij de start van de race maar drie rijders gokten toch op slicks, Richard Goddard (T-Sport), Wing Chung Chang (Team West-Tec F3) en Michele Beretta (Eurointernational). Deze gewaagde keuze liet Goddard toe om in zeven ronden op te rukken van de twintigste plaats op de grid naar de leiding van de race. De baan was ondertussen opgedroogd waardoor de regenbanden snel begonnen te degraderen en zes ronden later moest de Brit de koppositie afstaan aan Max Verstappen. Terwijl Verstappen zijn voorsprong uitbouwde zou Goddard nog terugzakken tot de negentiende positie. Verstappen won uiteindelijk voor Fuoco, die heel de race werd opgejaagd door Giovinazzi. Jordan King (Carlin) kwam na een mooie remonte vanaf de elfde positie als vierde over de lijn voor Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) en Esteban Ocon.  
 
De kwalificatiesessie die zaterdagavond moest plaats vinden en de grid voor race 2 en 3 moest bepalen werd uitgesteld tot zondagmorgen nadat het programma te veel vertraging had opgelopen na reparaties van een beschadigde vangrail.

Nürburgring - uitslag race 1: 

01. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) 35:35.010
02. Antonio Fuoco (Prema Powerteam) +3.275
03. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) +3.789
04. Jordan King (Carlin) +6.650
05. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) +11.650
06. Esteban ocon (Prema Powerteam) +18.918
07. Lucas Auer (Mücke Motrsport) +22.352
08. Felix Rosenqvist (Mücke Motrsport) +24.972
09. Santino Ferrucci (Eurointernational) +33.207
10. Edward Jones (Carlin) +33.767

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons