van der Horst

FIA F3: Nürburgring: Kersvers Red Bull rijder Max Verstappen op pole

Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Max Verstappen (Van Amersfoort Racing), die eerder deze week toetrad tot het Red Bull Junior Team, reed in de regen op de Nürburgring autoritair naar de pole. De Nederlander zette op het 3.629 kilometer lange circuit een rondetijd neer van 1:37.036 en was daarmee 0.649 seconde sneller dan Edward Jones (Carlin). Leider in de tussenstand Esteban Ocon (Prema Powerteam) kon niet beter doen dan de vierde tijd achter Santino Ferrucci (Eurointernational).
  • De Swert Opticiens
Er was geen kruid opgewassen tegen een ontketende Max Verstappen die voor het eerst uitkwam in de Red Bull kleuren. Edward Jones (1:37.685) kon op het einde van de sessie nog de tweede tijd pakken zonder echter Verstappen te kunnen bedreigen. Ferrucci zette zijn beste jaarprestatie tot nu toe neer met een derde tijd. Esteban Ocon (1:38.153), die lange tijd de tweede positie innam, viel op het einde terug naar de vierde positie. De derde startrij bij de eerste race wordt ingenomen door Antonio Fuoco (Prema Powerteam) en Lucas Auer (Mücke Motorsport). Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin), nog winnaar van de derde race op de Red Bull Ring) zette de zevende tijd neer en ging zijn teammaat Tom Blomqvist vooraf. De top tien werd volgemaakt door Roy Nissany (Mücke Motorsport) en Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport).

Foto: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons