van der Horst

FIA F3: Nürburgring: race 2: Antonio Giovinazzi profiteert van opgave Max Verstappen

Podium race 2
Podium race 2
Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) heeft de tweede race voor het FIA F3 European Championship op de Nürburgring gewonnen. De Italiaan profiteerde van de opgave van Max Verstappen (Van Amersfoort Racing). De Nederlander reed autoritair aan de leiding toen op de motor van zijn bolide alle kracht verloor op vijf ronden van het einde. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin)werd tweede terwijl Esteban Ocon (Prema Powerteam), als vierde van start een plaats kon opschuiven en als derde finishte. De Fransman vergrootte zodoende zijn voorsprong in het kampioenschap op Verstappen tot 92 punten.
  • Prospeed Competition
Start race 2
Start race 2
Tom Blomqvist die startte van op de pole kwam te traag weg op de grid en zag Verstappen en Giovinazzi langszij komen. Verstappen kwam na één ronde als leider door voor Giovinazzi en Blomqvist, die in gevecht was gewikkeld met Ocon. Giovinazzi bleef druk uitoefenen op de Nederlander, maar Verstappen hield stand tot plots in ronde 20 de wagen van de Red Bull rijder vertraagde en tenslotte tot stilstand kwam. Giovinazzi stormde zodoende naar zijn tweede zege van het jaar. Blomqvist kon Ocon achter zich houden en finishte als tweede voor de Fransman. De vierde plaats was voor Antonio Fuoco (Prema Powerteam) die Lucas Auer (Mücke Motorsport) en Jordan King (Carlin) vooraf ging.  

Nürburgring; uitslag race 2:

01. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) 34:39.329
02. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) +0.771
03. Esteban Ocon (Prema Powerteam) +1.404
04. Antonio Fuoco (Prema Powerteam) +3.294
05. Lucas Auer (Mücke Motorsport) +4.674
06. Jordan King (Carlin) +5.101
07. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) +7.078
08. Edward Jones (Carlin) +15.488

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons