van der Horst

FIA F3: Nürburgring: race 3: Lucas Auer wint – Verstappen derde na inhaalrace

Lucas Auer - Mücke Motorsport
Lucas Auer - Mücke Motorsport
De opgave van Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) in de tweede race had verstrekkende gevolgen voor de Nederlandse piloot. Zijn team moest de motor vervangen wat resulteerde in het terugzetten van de wagen op de grid met 10 plaatsen en dat voor de volgende drie wedstrijden. Verstappen verhuisde dus van de tweede naar de twaalfde startplaats maar kon na een mooie remonte nog de derde plaats pakken. Esteban Ocon (Prema Powerteam) werd vlak na de start uitgeschakeld bij een crash en scoorde geen punten. De race werd gewonnen door Lucas Auer (Mücke Motorsport) terwijl de tweede plaats voor de tweede opeenvolgende maal naar Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) ging.
Podium race 3
Podium race 3
In de eerste bocht ging het al mis, Esteban Ocon (Prema Powerteam) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) reden op elkaar in en Nicholas Latifi (Prema Powerteam) kon hen niet ontwijken, de drie wagens kwamen niet verder. Na vijf ronden achter de Safety car werd de race terug vrijgegeven. Auer zette onmiddellijk de aanval in op de poleman Blomqvist en wist door te stoten naar de leidersplaats. De Duitser verloor die even in ronde 10 maar heroverde onmiddellijk de koppositie en kon deze nu handhaven tot aan de finish. Tom Blomqvist pakte voor de tweede maal dit weekend de tweede plaats. Antonio Fuoco (Prema Powerteam) was in een hevig gevecht verwikkeld met Max Verstappen die was opgeklommen van de twaalfde startplaats. Twee ronden voor het einde vond Verstappen de opening en schoof op naar plaats drie voor Fuoco die vierde finishte voor Jordan King (Carlin). Roy Nissany (Mücke Motorsport) kwam als winnaar uit een duel met Félix Serrallés (Team West-Tec F3) en dook als zesde onder de geblokte vlag.   

Verstappen maakt weer iets goed van zijn achterstand op Ocon maar wordt bij de volgende manche op het circuit van Monza bij twee van de drie races opnieuw tien plaatsen teruggezet op de startgrid.   

Nürburgring; uitslag race 3:

01. Lucas Auer (Mücke Motorsport) 35:28.675
02. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) +0.476
03. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) +3.623
04. Antonio Fuoco (Prema Powerteam) +4.945
05. Jordan King (Carlin) +5.238
06. Roy Nissany (Mücke Motorsport) +17.415
07. Félix Serrallés (Team West-Tec F3) +18.599
08. Tatiana Calderón (Jo Zeller Racing) +19.434
09. Jake Dennis (Carlin) +20.175
10. Jules Szymkowiak (Van Amersfoort Racing) +20.770

Tussenstand in het kampioenschap:

1. Esteban Ocon: 402 punten
2. Max Verstappen: 325 punten
3. Tom Blomqvist: 315 punten

Foto's: FIA F3 European Championship & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons