van der Horst

FIA F3: Red Bull Ring: race 1: Tom Blomqvist wint - Verstappen en Ocon crashen

Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
Geen overwinning voor Esteban Ocon (Prema Powerteam) of Max Verstappen (Van Amersfoort Racing)bij de eerste race voor het FIA F3 European Championship op de Red Bull Ring. De beide kemphanen die de laatste manches domineerden reden na de start op elkaar in en verspeelden zo alle kansen op de overwinning. Ocon viel ver terug en Verstappen werd nog derde maar een tijdstraf wierp de Nederlander terug naar plaats vijf. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam by Carlin) kon optimaal profiteren van het incident tussen Ocon en Verstappen en won de race voor zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi.
Start race 1
Start race 1
In de eerste bocht na de start liep het mis, Ocon startte van op de pole maar was iets minder goed weeg dan Verstappen. De Nederlander probeerde via de binnenkant van de baan de leiding te pakken maar er was te weinig plaats, de wagens raakten elkaar en Ocon ging rond. Ocon moest achteraan aansluiten terwijl Verstappen na één ronde doorkwam op plaats zes. Blomqvist en Giovinazzi, die van op de tweede lijn startten profiteerden van het incident en pakten de plaatsen één en twee en zouden die ook behouden tot het einde van de race.

Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
Tom Blomqvist - Jagonya Ayam with Carlin
Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) en Jake Dennis (Carlin) vochten een duel uit voor de derde plaats  tot de Brit overmoedig werd en tegen de wagen van Rosenqvist reed in een poging om er binnendoor voorbij te gaan. Een goed teruggekeerde Verstappen rook zijn kans en profiteerde van het incident om ze allebei in een beweging voorbij  te gaan. Verstappen kwam als derde over de meet maar moest na de race vernemen dat hij een tijdstraf van 5 seconden kreeg voor het inhalen buiten de limieten van de baan, de Nederlander zakt zo af naar plaats vijf maar doet nog een goede zaak in het kampioenschap aangezien Ocon slechts dertiende werd en geen punten scoorde.    

FIA F3; Red Bull Ring; Uitslag race 1:

01. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam by Carlin) 24 ronden in 34:22.248
02. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam by Carlin) +4,089
03. Jake Dennis (Carlin) +11,570
04. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) +13,187
05. Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) +13,671
06. Antonio Fuoco (Prema Powerteam) +15,652
07. Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing ) +16,416
08. Dennis van de Laar (Prema Powerteam) +20,375
09. Jordan King (Carlin) +20.970
10. Lucas Auer (Mücke Motorsport) +21.531

Foto's: FIA F3 European Championship & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 2 augustus 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons