van der Horst

FIA F3: Spa: Race 1: Max Verstappen wint – Esteban Ocon geeft op

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen kon bij de eerste race voor het FIA F3 European Championship profiteren van een aanrijding tussen Esteban Ocon en Antonio Fuoco om de zege binnen te halen. Jake Dennis (Carlin) pakte na een mooie inhaalrace de laatste podiumplaats.
Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Max Verstappen - Van Amersfoort Racing
Max Verstappen (Van Amersfoort Racing) die van op de tweede positie naast Esteban Ocon (Prema Powerteam) was vertrokken, zag in de eerste ronde bij het aansnijden van Combes Antonio Fuoco een aanval plaatsen op leider Ocon, de ploeggenoten raakten elkaar en daarvan kon Verstappen profiteren om de leiding van de race te pakken. Ocon gaf ter plekke op, terwijl Fuoco nog zijn weg kon verderzetten. Verstappen voelde nu de hete adem van Lucas Auer (Mücke Motorsport) in zijn nek maar de Nederlander weerstond aan ieder aanval van de Oostenrijker. In de zesde ronde was het weer raak in de bocht van Combes, ditmaal reden Giovinazzi en Ferucci op elkaar met een safety car procedure als gevolg.

Jake Dennis - Carlin
Jake Dennis - Carlin
Drie ronden later werd de race hervat en onmiddellijk zette Auer Verstappen opnieuw onder druk, ondanks verscheidene aanvallen hield de Nederlander tot onder de vlag stand en won zijn tweede race van het seizoen. Derde werd Jake Dennis (Carlin) na een mooie remonte van op de achtste startplaats, de Brit verschalkte onder meer Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) en Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport). Rosenqvist leek naar de vierde positie te rijden, maar verloor in de laatste ronde nog drie posities aan Blomqvist, Fuoco en Gustavo Menezes (Van Amersfoort Racing) en werd uiteindelijk als zevende geklasseerd.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 21 juni 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons