van der Horst

FIA F3: Vol startveld voor het FIA F3 European Championship

1cf998b48bffc4b89e304027662594c6e84978ec.jpg
Niet minder dan 30 deelnemers hebben zich ingeschreven voor het F3 European Championship, dat in zijn huidige vorm aan zijn tweede seizoen toe is. Twaalf teams komen aan de start met één of meerdere wagens. Opvallend ook is het aantal rijders dat reeds vorig seizoen in F3 actief was, zodat wij slechts zeven rookies tellen, waaronder de Nederlander Max Verstappen.
  • Prospeed Competition
Geen enkel Belg is er te vinden op de deelnemerslijst terwijl er wel drie Nederlanders op prijken. Naast Max Verstappen komen ook Dennis van De Laar (Prema Powerteam) en Jules Szymkowiak (Van Amersfoort Racing) aan de start. Groot favoriet voor de titel is Felix Rosenqvist die vorig jaar al
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
Felix Rosenqvist - Mücke Motorsport
vicekampioen werd na Raffaele Marciello en nu met Mücke Motorsport opnieuw een gooi doet naar de titel. Maar ook Tom Blomqvist,  Brits kampioen Jordan King en Lucas Auer hebben al heel wat ervaring en komen met flink wat ambitie aan de start. Alle teams maken gebruik van de Dallara F312, maar voor het eerst wordt met de nieuwe generatie motoren gereden. Vier constructeurs leveren voor het ogenblik de krachtbronnen Mercedes, Volkswagen, Renault en Neil Brown Engineering. Het FIA F3 kampioenschap doet dit jaar ook het circuit van Spa-Francorchamps aan tijdens het WTCC weekend.     

Deelnemerslijst FIA F3 European Championship 2014

Foto's: Hans Van Onsem & FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 8 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons