van der Horst

FIA F3: Antonio Giovinazzi wint de GP de Pau

Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
Jake Dennis (Prema Powerteam) leek op weg naar een perfect weekend, op zaterdagavond had de Brit al 3 pole posities en 2 zeges op zak en ook de zege in de belangrijkste race, de GP de Pau, leek een uitgemaakte zaak. De Brit nam immers bij de start van de derde en laatste race opnieuw autoritair de leiding van de wedstrijd. Ditmaal kon hij zich echter niet ontdoen van Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin). De Italiaan voerde de druk op en met nog vijf ronden te gaan vertraagde Dennis plots en zag Giovinazzi hem voorbijgaan en naar de zege stormen. De wagen van Dennis kampte met een gebroken achterophanging en de Brit zou pas als drieëntwintigste finishen.
Podium GP de Pau
Podium GP de Pau
Maximilian Günther (Mücke Motorsport) werd tweede en behaalde zijn eerste podium in het Europees kampioenschap.  Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) geraakte nooit voorbij de Duitser en eindigde als derde, zijn derde podiumplaats in drie races. Lance Stroll (Prema Powerteam) pakte de vierde plaats en de top vijf werd afgesloten door Arjun Maini (Van Amersfoort Racing) Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) vorig jaar nog winnaar van de GP de Pau moest zich nu tevreden stellen met de zesde plaats. De top tien werd vervolledigd door Alessio Lorandi (Van Amersfoort Racing), George Russell (Carlin), Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) en Santino Ferrucci (Mücke Motorsport). Giovinazzi behoudt de leiding in het kampioenschap voor Leclerc en Rosenqvist.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GP de Pau.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons