van der Horst

FIA F3: Pau: Jake Dennis driemaal op pole

Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis (Prema Powerteam) is het weekend uitstekend begonnen, op het circuit van Pau behaalde de Brit bij de kwalificaties een mooie hattrick. Dennis was zowel in de eerste als in de tweede kwalificatiesessie de snelste man op de piste en daarenboven realiseerde hij de snelste tweede tijd in de laatste kwalificatie wat hem de pole opleverde voor de GP de Pau die zondag verreden wordt. Het circuit van Pau is slechts 2,76 kilometer lang en gezien het groot aantal deelnemers werd er besloten om de kwalificaties te splitsen in twee groepen. Eerst kwamen de oneven nummers de baan op daarna was het de beurt aan de even nummers.
  • Hamofa Performance
Charles Leclerc - Van Amersfoort Racing
Charles Leclerc - Van Amersfoort Racing
De eerste groep begon aan zijn eerste kwalificatie in de regen en de snelste tijd werd neergezet door Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) in 1:27.678 vooraleer de sessie werd onderbroken door een spin van Mahaveer Raghunathan (Motopark). Antonio Giovinazzi volgde op 0.451 seconde voor Alexander Albon en Mikkel Jensen. Wanneer het de beurt was aan groep B was het gestopt met regenen en het leed dan ook geen twijfel dat de rondetijden lager zouden liggen dan bij hun voorgangers. Uiteindelijk ging de snelste tijd naar Jake Dennis in 1:24.446, Alessio Lorandi, Maximilian Günther, Callum Ilott, Alessio Lorandi en George Russell volgden de Brit. De pole voor de eerste race is dus voor Dennis, Leclerc start naast hem op de eerste lijn.

Pau 2015 - Jake Dennis
Pau 2015 - Jake Dennis
De tweede kwalificatiesessie kende een identiek verloop, Dennis was veruit de snelste in zijn groep en Leclerc was onklopbaar in groep A. De snelste tweede tijd was bepalend voor de startgrid van de derde race en ook hier was Dennis de beste maar in zijn reeks werd Leclerc daarbij geklopt door Antonio Giovinazzi, de Italiaan zal dus starten van op de eerst startrij bij de derde race, de GP de Pau. Maximilian Gunther deelt de tweede startrij met Leclerc, een rij verder volgen Markus Pommer en Alex Albon.

Foto's: FIA F3 Eurropean Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 15 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GP de Pau.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons