van der Horst

FIA F3: Pau: Jake Dennis wint probleemloos race 1

Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis (Prema Powerteam) blijft voorlopig domineren in Pau, nadat de Brit al de poleposition voor de drie races had behaald ging hij ook al aan de haal met de zege in de eerste van de drie races. Dennis pakte bij de start de leiding van de race om deze nooit meer af te geven niettegenstaande twee safety car periodes het veld iedere keer weer bijeen brachten. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) kwam goed weg bij de start en ging voorbij Charles Leclerc (Van Amerfoort Racing) en beide rijders zouden ook in deze posities over de meet komen.
  • LTF
Start race 1
Start race 1
Met 32 wagens aan de start op het korte stratencircuit kon het moeilijk anders dan mislopen, de start verliep nochtans zonder incidenten maar enkele ronden verder tikte Fabian Schiller de Brit Sam MacLeod aan en wanneer ook Dorian Boccolacci de vangrails indook kwam de safetycar de baan op. Bij de herstart van de race parkeerde Michele Beretta zijn wagen in de banden waardoor de safetycar opnieuw naar buiten moest.

Podium race 1
Podium race 1
Jake Dennis bleef onverstoorbaar op kop en won de ingekorte race voor Giovinazzi die Leclerc bij de start verschlkte. Maximilian Günther (Mücke Motorsport) kwam als vierde over de meet voor Alexander Albon (Signature). Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) kwam niet in het verhaal voor en eindigde op een anonieme twaalfde plaats. Nog slechter verging het Pietro Fittipaldi (Fortec), de jonge Braziliaan brak zijn hand bij een sortie in de kwalificaties en moet noodgedwongen forfait verklaren voor alle drie races.

Pau: Uitslag race 1:

1. Jake Dennis (Prema Powerteam)
2. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) +0.680
3. Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) +1.196
4. Maximilian Gunther (Mücke Motorsport) +7.079
5. Alexander Albon (Signature) +7.613
6. Alessio Lorandi (Van Amersfoort Racing) +9.833
7. Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) +14.113

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GP de Pau.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons