van der Horst

FIA F3: Pau: Opnieuw Jake Dennis in race 2

Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis - Prema Powerteam
Jake Dennis (Prema Powerteam) zet zijn zegetocht verder te Pau, na de eerste race eerder op de dag won de Brit nu ook de tweede confrontatie in de straten van de Zuidfranse stad. Op het podium van deze tweede wedstrijd vonden we overigens de drie zelfde piloten terug die al de top drie uitmaakten in race 1, zij het dat Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi van plaats wisselden, de Monegask haalde het ditmaal van de Italiaan.
Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
De race werd vroegtijdig beëindigd na een crash van Maximilian Günther (Mücke Motorsport), voordien had de safety car ook al driemaal moeten uitrukken. Jake Dennis behield zijn kalmte en leidde de race ook nu weer van start tot  finish. Leclerc liet zich bij de start verrassen door Maximilian Gunther, maar slaagde er ditmaal in de tweede plaats te recupereren nadat de Duitser zijn voorvleugel had beschadigd nadat hij de leider had aangereden bij de herstart na een van de  safety car procedures. Wanneer ook  Giovinazzi zich naast de wagen van Gunther zette verloor deze laatste de controle over zijn bolide en ging de vangrails in. De Dallara van Gunther blokkeerde een deel van de piste waardoor nog verscheidene wagens op elkaar inreden. De koersdirectie achtte het nu welletjes en vlagde de race af met nog 8 minuten te gaan op de klok.

Arjun Maini (Van Amersfoort Racing) kwam als vierde over de streep en Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) ging op het einde van de race nog voorbij Alexander Albon (Signature) en pakte alzo de vijfde positie. Albon moest in extremis nog de zesde plaats afstaan aan George Russell (Carlin). De derde race vindt plaats op zondagnamiddag.

Pau: Uitslag race 1:

1. Jake Dennis (Prema Powerteam)
2. Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing)
3. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin)
4. Arjun Maini (Van Amersfoort Racing)
5. Felix Rosenqvist ((Prema Powerteam)
6. George Russell (Carlin)
7. Alexander Albon (Signature)

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GP de Pau.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons