van der Horst

FIA F3: Portimão: Drie verschillende rijders op pole

Alexander Albon - Signature
Alexander Albon - Signature
Het FIA Formula 3 European Championship houdt dit weekend voor het eerst halt in Portugal op het circuit van Portimão. De formule 3 wagens rijden eens niet in het voorprogramma van het DTM maar delen de piste met de Blancpain Sprint Series. Op vrijdag werden de gridposities voor de drie races bepaald in twee kwalificatiesessies. Met Jake Dennis (Prema Powerteam), Alexander Albon (Signature) en Felix Rosenqvist krijgen wij drie verschillende rijders vooraan op de grid van iedere race.
  • STX Motorhomes
Jake Dennis
Jake Dennis
De eerste kwalificatie werd gedomineerd door de Prema Powerteam rijders en het Italiaanse team plaatste drie van zijn piloten op de eerste drie plaatsen met in volgorde Jake Dennis, Nick Cassidy en Lance Stroll. De top vijf werd vervolledigd door Markus Pommer (Motopark) en Alexander Albon (Signature).



Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Deed Dennis er 1:42.217 over voor zijn pole in de eerste kwalificatie dan ging Alexander Albon nog sneller in de tweede sessie met een tijd van 1:41.976. De Thai was daarmee 27 duizendste seconde sneller dan Rosenqvist. Nick Cassidy en Lance Stroll delen de tweede startlijn, met achter hen Jake Dennis en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) op lijn 3. De startgrid voor de derde en laatste race wordt bepaald door de snelste tweede tijd te nemen en daarbij was het Rosenqvist die het haalde. Met Lance Stroll en Jake Dennis ging opnieuw de ganse top drie naar Prema Powerteam. Georges Russell (Carlin) en Gustavo Menezes (Jagonya Ayam with Carlin) volgden op de plaatsen vier en vijf.

Foto's: FIA Formula 3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 4 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons