van der Horst

FIA F3: Portimão: Prema Powerteam pakt bijna alle podiumplaatsen in race 1 en 2

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Bij de eerste twee van drie races voor het FIA Formula 3 European Championship te Portimão stond er geen maat op de rijders van Prema Powerteam. Rijders van het Italiaanse team pakten alle podiumplaatsen met uitzondering van de tweede plaats in de eerste race die naar Alex Albon (Signature) ging. De zeges waren voor Jake Dennis in race 1 en voor Felix Rosenqvist in race 2.
Jake Dennis
Jake Dennis
Er stond geen maat op Jake Bennis in de eerste race, de Brit reed van start tot finish aan de leiding en liet zijn tegenstanders geen schijn van kans op de zege. Nieuwkomer Nick Cassidy (Prema Powerteam) kon niet lang profiteren van zijn initiële tweede plaats en het waren uiteindelijk Alex Albon en Felix Rosenqvist die de twee overige podiumplaatsen innamen. Verder werd de top tien vervolledigd door Lance Stroll (Prema Powerteam), Markus Pommer (Motopark), Charles Leclerc (Van Amersfoort), Santino Ferrucci (Mücke Motorsport), Mikkel Jensen (Mücke Motorsport), Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) en George Russell (Carlin).

Podium race 2
Podium race 2
In de tweede race op zaterdag gingen alle podiumplaatsen naar Prema powerteam rijders. Vertrokken van op de pole reed Felix Rosenqvist naar de zege in een race die tweemaal onderbroken werd door een safety car procedure.  De overwinning brengt de Zweed ook naar de leiding in de voorlopige puntenstand in het kampioenschap. Jake Dennis en Lance Stroll vergezelden Rosenqvist op het podium. Gustavo Menezes (Jagonya Ayam with Carlin) finishte als vierde voor Georges Russell (Carlin). Pietro Fittipaldi behaalde zijn beste resultaat tot nu toe in de formule 3, hij werd zesde voor Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin), Mikkel Jensen en Santino Ferrucci.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 6 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons