van der Horst

FIA F3: Portimão: Rosenqvist loopt uit in het kampioenschap

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist heeft in Portugal na de tweede nu ook de derde race voor het FIA F3 European Championship gewonnen. Door deze zege vergroot de Zweed zijn voorsprong in het kampioenschap op Giovinazzi, die een slecht weekend kende. Het podium werd vervolledigd door Jake Dennis en Lance Stroll waarmee het Italiaanse Prema Powerteam opnieuw beslag legde op alle podiumplaatsen.
Rosenqvist voor Dennis en Stroll
Rosenqvist voor Dennis en Stroll
Vertrokken van op de pole nam Rosenqvist van bij de start het voortouw en ook een safety car procedure na een aanrijding tussen drie deelnemers bracht daarin geen verandering. De Zweed beheerste verder de race en reed naar zijn negende zege van het jaar. Jake Dennis kon de tweede plaats overnemen van Lance Stroll en in die volgorde kwamen zij ook over de streep. Georges Russell (Carlin) pakte de vierde plaats voor Sergio Sette Camara (Motopark). De zesde plaats was voor Pietro Fittipaldi (Fortec), Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) kwam als zevende over de lijn en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin), voor dit weekend nog leider in de puntenstand, sloot het weekend af met een magere achtste plaats.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 6 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons