FIA F3: Silverstone: Eerste zege voor Charles Leclerc

#7 Charles Leclerc
Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) heeft niet lang moeten wachten op zijn eerste zege, de Monegask won zondag de derde race voor het FIA F3 European Championship op Silverstone. Na George Russell op zaterdag is hij de tweede rookie rijder die dit weekend een race wint. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) eindigde voor de derde maal in drie races op het podium en is dan ook de eerste leider in de puntenstand.
#4 Gustavo Menezes
Charles Leclerc nam bij de start van op de pole de leiding van de race, hij werd gevolgd door Giovinazzi en Gustavo Menezes (Jagonya Ayam with Carlin). Al snel moest echter de safety car de baan op na een fout van Lance Stroll (Prema Powerteam). Bij de herstart nam Leclerc opnieuw het voortouw en reed weg van de concurrentie, op het einde van de wedstrijd kwam Giovinazzi terug wat dichter maar hij strandde op 0.44 seconde van de winnaar.