van der Horst

FIA F3: Silverstone: Felix Rosenqvist en George Russell eerste winnaars van het jaar

Podium race 1
Podium race 1
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) behaalde de pole voor de drie formule 3-races in het kader van het WEC-weekend op Silverstone, maar er wachtte de Zweed vandaag slecht nieuws. Na de tweede kwalificatie werd de wagen van Rosenqvist iets te breed bevonden en al zijn tijden van de tweede sessie werden geschrapt waardoor hij zijn pole positions voor race 2 en 3 verloor. Hij mocht zijn pole voor de eerste race wel behouden en won die race vrij makkelijk. In de tweede race zaterdagnamiddag wist hij nog op te klimmen van de laatste naar de zevende plaats. Deze race werd gewonnen door de Brit George Russell (Carlin).
  • St. Paul
Start race 1
Start race 1
Bij de start van race 1 lag de piste er nog nat bij zodat de start achter de safety car werd gegeven. Rosenqvist nam onmiddellijk de leiding van de wedstrijd en zijn zege kwam nooit in gevaar. Na 15 ronden racen, onderbroken door drie safety car-interventies, kwam de Zweed over de lijn met 0.938 seconde voorsprong op Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin). Jake Dennis (Prema Powerteam) pakte de laatste podiumplaats en Alex Albon die uitkomt voor het teruggekeerde Signature, werd vierde en eerste rookie. Markus Pommer (Motopark) sloot de top vijf af.

Podium race 2
Podium race 2
George Russell (Carlin) ging bij de start voorbij de poleman Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) en reed verder onbezorgd naar zijn eerste overwinning. Leclerc kon de tweede plaats behouden en Antonio Giovinazzi eindigde voor de tweede maal op het podium wat hem de leidersplaats in het kampioenschap opleverde. Rookie  Lance Stroll (Prema Powerteam) finishte als vierde voor Brandon Maisano (Prema Powerteam). Alex Albon werd deze maal zesde voor een sterk teruggekeerde Rosenqvist die van de laatste plaats was gestart.

Foto's: FIA F3 European Championship
   • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons