van der Horst

FIA F3: Drie verschillende winnaars op de Hungaroring

Maximilian Günther - Prema Powerteam
Maximilian Günther - Prema Powerteam
Het FIA F3 European Championship was dit weekend te gast op de Hungaroring waar de formule 3 bolides de affiche deelden met het WTCC en de Formule V8 3.5. Drie races stonden op het programma, twee op zaterdag en een op zondag. Alle drie races kenden een andere winnaar niettegenstaande Maximilian Günther (Prema Powerteam) driemaal van op de pole startte. Ralf Aron (Prema Powerteam) won de eerste race, Günther zegevierde in race 2 en de race op zondag viel in handen van Ben Barnicoat (HitechGP).
Podium race 1
Podium race 1
Maximilian Günther verloor al bij de start van de race drie plaatsen aan George Russell (HitechGP), Ralf Aron en Lance Stroll (Prema Powerteam). Een aanrijding tussen Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) en Ben Barnicoat (HitechGP) zorgde voor een korte interventie van de safety car. In de negende ronde ging Aron over Russell en slaagde er in een kleine voorsprong op te bouwen op zijn achtervolgers. Zes ronden later ging ook Niko Kari voorbij Russell kort daarna gevolgd door Eriksson. De Brit zou wat later de race verlaten en na Aron, Kari en Joel Eriksson ging de vierde plaats naar Lance Stroll. Günther geraakte niet verder dan een teleurstellende vijfde plaats.

Podium race 2
Podium race 2
Maximilian Günther herpakte zich in race 2, van op de pole vertrokken leidde hij de race van start tot finish. Ralf Aron volgde de ganse race in het spoor van zijn teammaat en finishte als tweede. Russell leek op weg naar de derde plaats maar verloor alsnog een plaats aan Guanyu Zhou (Motopark). De Brit kon wel zijn vierde plaats verdedigen tot het einde tegenover de opzittende Sérgio Sette Câmara (Motopark) en Alessio Lorandi (Carlin). Mikkel Jensen (kfzteile24 Mücke Motorsport), Lance Stroll (Prema Powerteam), Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) en Ben Barnicoat (HitechGP) maakten de top tien vol.

Ben Barnicoat - HitechGP
Ben Barnicoat - HitechGP
Op zondag was de regen van de partij en de start van race 3 werd achter de safety car gegeven. Günther nam de leiding van de race maar na drie ronde racen trachtte Russell voorbij de leider te komen, de wagens haakten in elkaar en moesten de race verlaten. Ben Barnicoat kreeg de leiding in de schoot geworpen en wist die ook te behouden tot onder de finish vlag. Joel Eriksson kwam als tweede over de streep, Lance Stroll werd derde nadat hij voorbij Guanyu Zhou was gegaan die vierde werd voor Sérgio Sette Câmara (Motopark). Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) won de strijd voor de zevende plaats van Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing). Maximilian Günther behoudt niettegenstaande zijn opgave de leiding in de puntenstand.

Foto's: FIA F3 European Championship & Hans Van Onsem

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons