van der Horst

FIA F3: Hungaroring: Maximilian Günther driemaal op pole

Maximilian Günther - Prema Powerteam
Maximilian Günther - Prema Powerteam
Maximilian Günther (Prema Powerteam) zal op de Hungaroring alle drie races aanvatten van op de pole positie. Aanvankelijk werd de pole voor de eerste race toegekend aan George Russell (Hitech GP), maar gezien de Brit de limieten van de baan niet respecteerde werd hem zijn snelste tijd ontnomen. Hij verhuist naar de tweede startpositie voor de Prema Powerteam rijders Ralf Aron en Lance Stroll.
Bij de tweede race neemt Ralf Aron plaats naast Günther op de eerste startlijn. De tweede lijn wordt ingenomen door Sergio Sette Camara (Motopark) en Guanyu Zhou (Motopark). Zondag bij race 3  staat Günther opnieuw vooraan met naast hem Sette Camara. Zij krijgen achter hen George Russell en Guanyu Zhou.

Nikita Mazepin
Nikita Mazepin
Na de kwalificatie volgde er nog een bizar incident, Force India testrijder Nikita Mazepin beweerde dat Callum Ilott  hem had opgehouden tijdens zijn poging een snelle ronde neer te zetten en woedend ging de jonge Rus zijn collega te lijf en sloeg hem tweemaal in het aangezicht. Negen uur later volgde een mededeling van de organisatie dat Mazepin uitgesloten wordt van deelname aan race 1, hij mag echter wel starten in de twee andere races.

Foto: FIA F3 European Championship & Sahara Force India
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 22 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons