van der Horst

FIA F3: Paul Ricard: Lance Stroll en Callum Ilott eerste winnaars van het jaar

Podium race 1
Podium race 1
Zaterdag werden op het circuit van Paul Ricard al twee van de drie races betwist voor het FIA F3 European Championship. De zege in de eerste wedstrijd was voor Lance Stroll (Prema Powerteam), de overwinning in de tweede race ging naar Callum Ilott (Van Amersfoort Racing).
Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll vertrok bij de eerste wedstrijd van op de pole maar verloor bij de start een plaats aan zijn teamgenoot Nick Cassidy. Deze laatste liet Stroll in de tweede ronde zonder veel moeilijkheden voorbij waarna de Canadees probleemloos naar de zege reed. De derde plaats was voor George Russell (Hitech GP) die er in geslaagd was om voorbij Benjamin Barnicoat (Hitech GP) te gaan.De Brit was echter alles dan tevreden over het feit dat Stroll zo makkelijk voorbij Cassidy geraakte en vermoedde dat er teamorders aan te pas kwamen. De vader van Stroll is een van de geldschieters bij Prema Powerteam en volgens Russell is er dan ook al binnen het team afgesproken dat Stroll voorrang krijgt in de titelstrijd. Maximilian Gunther (Prema Powerteam) kwam als vijfde over de streep.

Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
De tweede race werd gekenmerkt door enkele spectaculaire crashes. Al vlak na de start ramde Barnicoat de wagen van Lance Stroll die dan weer inreed op Joel Eriksson en in het gewoel reed Maximilian Gunther de bolide van Harrison Newey aan. Alle betrokken rijders moesten de wedstrijd staken. Cassidy kwam alzo comfortabel aan de leiding maar de safety car bracht het veld terug bij elkaar. Cassidy slipte van de baan toen het licht begon te regenen en kwam als derde terug de baan op maar vond terug aansluiting bij de koplopers nadat de safety car terug de baan op moest na een sortie van Ralf Aron nadat een wiel loskwam op zijn wagen. Cassidy raakte nog voorbij Guan Yu Zhou (Motopark) en werd alsnog tweede na Callum Ilott. Mikkel Jensen (Mücke Motorsport) en Sergio Sette Camara (Motopark) volgden op de vierde en vijfde plaats. Cassidy is de eerste leider in de puntenstand.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 2 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons