van der Horst

FIA F3: Monza: Joel Eriksson en Callum Ilott winnen op zondag

Start race 2 Monza
Start race 2 Monza
Zondag stonden nog twee races voor het FIA F3 European Championship geprogrammeerd op het circuit van Monza. Joel Eriksson (Motopark) reed van start tot finish aan de leiding in race 2 en won voor Lando Norris (Carlin) en Mick Schumacher (Prema Powerteam). In de derde en laatste race ging de zege naar de Brit Callum Ilott (Prema Powerteam), hij ging zijn landgenoot Lando Norris en Maximilian Günther (Prema Powerteam) vooraf.
  • STX Motorhomes
Podium race 2 Monza
Podium race 2 Monza
Na de start voerde Joel Eriksson het veld aan voor Mick Schumacher, Lando Norris, Callum Ilott en Jake Dennis. Schumacher kon geen weerstand bieden aan Norris maar toen de Brit in de zesde ronde voorbij de Duitser ging had hij al een achterstand van drie seconden op de leider. Norris verkleinde de kloof op Eriksson nog maar kon hem niet meer bedreigen. Maximilian Günther eindigde als vierde na Schumacher. Nadat Harrison Newey en Jake Dennis elkaar elimineerden ging de vijfde plaats naar Ferdinand Habsburg (Carlin). Verder in de top tien vonden we nog Guanyu Zhou, (Prema Powerteam), Callum Ilott (Prema Powerteam), Jehan Daruvala (Carlin), Ralf Aron (Hitech Grand Prix) en Nikita Mazepin (Hitech Grand Prix) terug.

Callum Ilott - Prema Powerteam
Callum Ilott - Prema Powerteam
Callum Ilott nam bij de start de wedstrijd in handen en zou de leiding niet meer afgeven. In de eerste ronde werd de Brit gevolgd door Guanyu Zhou, Lando Norris en Joel Eriksson. Norris ging voorbij Zhou maar kon niet terugkomen op Ilott. Zhou zou nog terugvallen tot de tiende plaats en Joel Eriksson en Maximilian Günther vochten het onder elkaar uit voor de laatste podiumplaats,  die ging uiteindelijk naar laatstgenoemde. Ferdinand Habsburg (Carlin), Mick Schumacher (Prema Powerteam) en Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) namen de plaatsen vijf tot en met zeven in.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 30 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons