van der Horst

FIA F3: Monza: Joel Eriksson tweemaal op pole op zondag

Joel Eriksson - Motopark
Joel Eriksson - Motopark
Joel Eriksson (Motopark) was met een ronde in 1:43.720 de snelste in de tweede kwalificatiesessie van de manche van het FIA F3 European Championship op de omloop van Monza. Ook liet Eriksson de snelste tweede tijd optekenen waardoor hij van op de pole mag vertrekken in zowel de tweede als derde race in Italië.
Lando Norris (Carlin) klokte de tweede snelste tijd, Mick Schumacher (Prema Powerteam) zette zijn beste prestatie tot nu neer met een derde tijd. De vierde chrono ging naar Callum Ilott (Prema Powerteam), hij ging Ferdinand Habsburg (Carlin) Jake Dennis (Carlin) en Maximilian Günther (Prema Powerteam) vooraf.

De startgrid voor de derde wedstrijd, die bepaald wordt dor de snelste tweede tijd, geeft Joel Eriksson (1:43.790) op pole voor Lando Norris (Carlin), Callum Ilott (Prema Powerteam), Guanyu Zhou (Prema Powerteam), Ferdinand Habsburg (Carlin) en Maximilian Günther (Prema Powerteam).

Foto: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons