van der Horst

FIA F3 European Championship: Monza: Dominante overwinning voor Raffaele Marciello in race 1

Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Raffaele Marciello heeft zijn rol van favoriet voor het kampioenschap kracht bijgezet door de eerste van de drie races op autoritaire wijze te winnen. Prema Powerteam behaalde de dubbel met de tweede plaats van Lucas Auer. Toekomstig DTM piloot, Pascal Wehrlein, die van op de pole was vertrokken moest zich tevreden stellen met het laagste trapje van het podium.
  • NASCAR American Festival
Pascal Wehrlein - Mücke Motorsport
Pascal Wehrlein - Mücke Motorsport
Marciello verschalkte bij het vallen van de vlag beide rijders die van op de eerste rij startten en nam resoluut de kop van het veld. Niemand zou de Italiaan nog kunnen bedreigen  die alzo naar zijn eerste en zeker niet laatste zege van het seizoen reed. Pascal Wehrlein kon dus niet profiteren van zijn pole position maar behield de tweede plaats tot hij in de tiende ronde in de fout ging en Auer moest laten passeren die alzo voor de dubbel zorgde voor Prema Powerteam.

a72fc024a674941ace01fc381fbac2cc84861a53.jpg
Vierde na een schitterende race werd William Buller die met zijn door een Nissan aangedreven Dallara opklom van de twaalfde startplaats tot aan de voet van het podium. Harry Tincknell werd vijfde voor Felix Serralles die profiteerde van het feit dat Blomqvist een drive-through kreeg aangesmeerd nadat hij Rosenqvist met wie hij in strijd was voor de zesde plaats had aangereden. Nederlander Dennis van de Llaar pakte een mooie negende plaats na Jordan King en Alex Lynn. Pascal Wehrlein start opnieuw van de pole bij de tweede race.

FIA F3 European Championship Monza 2013 - uitslag race 1

01. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
02. Lucas Auer (Prema Powerteam)
03. Pascal Wehrlein (Mucke Motorsport)
04. William Buller (T-Sport)
05. Harry Tincknell (Carlin)
06. Felix Serralles (Fortec)
07. Jordan King (Carlin)
08. Alex Lynn (Prema Powerteam)
09. Dennis van de Laar (Van Amersfoort Racing)
10. Eddie Cheever (Prema Powerteam)

Foto's: Hans Van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 23 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons