van der Horst

FIA F3 European Championship: Monza:Raffaele Marciello wint ingekorte derde race

Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Raffaele Marciello - Prema Powerteam
Raffaele Marciello heeft zijn tweede overwinning van het weekend beet, de Italiaan won de derde race die werd ingekort wegens de hevige regen. Pascal Werhlein, de winnaar van de tweede race, moest opnieuw zijn meerdere erkennen in de Italiaan en eindigde tweede. Alex Lynn werd derde zonder ooit in de buurt te geraken van beide leiders. Omdat de race niet werd uitgereden wordt uiteindelijk maar de helft van de punten toegekend.
Na drie ronden achter de safety car werd het veld eindelijk losgelaten. Marciello nam de leiding met Werhlein in zijn wielen, de beide heren leggen een hels tempo op en komen na een aantal ronden al door met zes seconden voorsprong op de derde, Alex Lynn. De natte piste zorgde voor heel wat problemen bij de jonge rijders en de eerste slachtoffers vielen al na vijf ronden, Latifi ging rechtdoor op het einde van de rechte lijn en Nissany draaide om zijn as. Ondanks dat Marciello en Werhlein gestaag hun voorsprong uitbouwen tot meer dan 10 seconden hadden ook zij soms problemen om hun wagen op het rechte pad te houden.

Wanneer de regen dan nog in hevigheid toenam ging het helemaal mis, Van de Laar, Latifi, Wolf, Rudersdorf en Gilbert gingen in de fout en de koersdirectie besloot de race te stoppen om meer schade te voorkomen. Marciello won de race voor Werhlein en pakt de leiding in het kampioenschap.

Uitslag race 3 FIA F3 European Championship Monza 2013

01. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
02. Pascal Wehrlein (Mucke Motorsport)
03. Alex Lynn (Prema Powerteam)
04. Lucas Auer (Prema Powerteam)
05. Pipo Derani (Fortec)
06. Harry Tincknell (Carlin)
07. Will Buller (T-Sport)
08. Eddie Cheever (Prema Powerteam)
09. Jordan King (Carlin)
10. Tom Blomqvist (Eurointernational)

Foto: Hans Van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 24 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons