van der Horst

FIA F3: Joel Eriksson herovert leiding in de puntenstand

Joël Eriksson - Motopark
Joël Eriksson - Motopark
Op zondag stonden er op de Hungaroring nog twee wedstrijden voor het FIA F3 European Championship op het programma. Callum Ilott (Prema Powerteam) won de tweede race van het weekend, terwijl de zege in de derde race voor Joël Eriksson (Motopark) was. Maximilian Günther (Prema Powerteam), zaterdag nog winnaar van de eerste race, finishte tweemaal als zesde en verloor de leiding in de puntenstand aan Joel Eriksson.
Podium race 2 Hungaroring
Podium race 2 Hungaroring
Callum Ilott pakte bij de start van de tweede race de kop en reed van start tot finish aan de leiding. Joël Eriksson volgde gans de race in het spoor van de Brit en finishte als tweede met een comfortabele voorsprong op de als derde geklasseerde Guan Yu Zhou (Prema Powerteam). Jake Hughes (Hitech) en David Beckmann (Motopark) maakten de top vijf vol.


Ook in de derde race reed de van op de pole vertrokken rijder, ditmaal Joël Eriksson, van de start tot aan de meet aan de leiding. Achter de leider wijzigden de posities na de eerste ronde niet meer. Callum Ilott (Prema Powerteam) kam als tweede over de lijn, voor Guan Yu Zhou (Prema Powerteam). Maar de Chinees kreeg een straftijd van 5 seconden voor het niet respecteren van de track limits en verloor zo de derde plaats aan Lando Norris (Carlin). David Beckmann (Motopark) sloot de top vijf af.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 18 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons