van der Horst

FIA F3: Max Defourny test formule 3 wagen op Spa

David Beckmann - Motopark
David Beckmann - Motopark
Dinsdag was er in de aanloop naar het weekend van de 24 Hours of Spa ook een officiële testdag voor de deelnemers aan het FIA Formula 3 European Championship voorzien. Negentien rijders namen deel en onder hen Formule Renault 2.0 rijder Max Defourny, die uitkwam voor Van Amersfoort Racing. De regen zorgde voor moeilijke rijomstandigheden en onze landgenoot sloot de dag af met de zestiende tijd.
  • STX Motorhomes
Defourny was niet tevreden over zijn prestatie: “Om eerlijk te zijn hoopte ik op een beter resultaat temeer daar bij de privé-testen alles perfect verliep, ik zal nog hard moeten werken om de wagen onder de knie te krijgen in natte weersomstandigheden.”

David Beckmann (Motopark) zette al heel vroeg op de dag een ronde neer in 2:31.404, een tijd die daarna niemand nog zou verbeteren. Tweede snelste was Lando Norris (Carlin) met een tijd van 2:31.536, de top drie werd afgesloten door Callum Ilott (Prema Powerteam, 2:31.943). Leider in de puntenstand Maximilian Günther (Prema Powerteam, 2:32.596) klokte af als vijfde net achter zijn naaste rivaal voor de titel Joel Eriksson (Motopark, 2:32.435). Komend weekend worden er in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa drie wedstrijden voor het FIA Formula 3 European Championship afgewerkt.

Foto: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 26 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons