van der Horst

FIA F3: Maximilian Günther zegeviert in race 1 op de Hungaroring

Maximilian Günther - Prema Powerteam
Maximilian Günther - Prema Powerteam
Maximilian Günther (Prema Powerteam) heeft vrij makkelijk de eerste van drie races voor het FIA F3 European Championship op de Hungaroring gewonnen. De Duitser ging aan de meet Jakes Hughes (Hitech GP) vooraf, die heel de race in een strijd verwikkeld was met Jehan Daruvala (Carlin).
Maximilian Günther (Prema Powerteam) reed in de kwalificatie de snelste tijd voor Joey Mawson (Van Amersfoort), maar deze laatste werd drie plaatsen terug gezet op de grid, een straf die hij kreeg na de race in Pau waar hij een aanrijding veroorzaakte onder de safety car procedure. Zo was Günther al voor de start verlost van een van zijn taaiste concurrenten. De Duitser reed van start tot finish aan de leiding, Jakes Hughes (Hitech GP) pakte de tweede plaats niettegenstaande hij gans de race onder druk werd gezet door Jehan Daruvala (Carlin). Joey Mawson geraakte nog voorbij Callum Ilott (Prema Powerteam) en eindigde vierde. Verder in de top tien vonden we nog Harrison Newey (Van Amersfoort), Guan Yu Zhou (Prema Powerteam), Lando Norris (Carlin), Mick Schumacher (Prema) en Joel Eriksson (Motopark). Met deze zege neemt Gunther ook de leiding in de tussenstand over van Joel Eriksson.

Foto: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 18 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons