van der Horst

Fia F3 : Spa : Bijna perfect weekend voor Lando Norris

Lando Norris - Carlin
Lando Norris - Carlin
Lando Norris (Carlin) had voor alle drie races voor het FIA F3 European championship de pole behaald, maar na een zege in de eerste race liep het voor de Brit mis in race 2. Een aanrijding met Guan Yu Zhou (Prema Powerteam) dwong Norris tot een opgave en bovendien werd hij voor het incident bestraft met drie plaatsen terug op de grid voor race 3. Die straf deerde de Brit echter niet; hij vocht zich terug naar de leiding en won ook de laatste race. In het kampioenschap blijft Maximilian Günther (Prema Powerteam) leider, maar Norris wipt over Joel Eriksson naar de tweede plaats.
  • Powercars
Maximilian Günther - Prema Powerteam
Maximilian Günther - Prema Powerteam
Norris, vertrokken van op de pole voor race 1, behield bij de start het voordeel, maar Callum Ilott (Prema Powerteam) op de tweede plaats ging in de fout in Combes en tikte Jake Hughes (Hitech GP) van de baan waarop de safety car de baan op kwam. Bij de herstart behield Norris de leiding, maar Nikita Mazepin wipte over Maximilian Günther naar de tweede plaats. Vooraan zouden de posities niet meer wijzigen, Jehan Daruvala (Carlin) werd vierde voor Joey Mawson (Van Amersfoort) die nochtans ver op de grid was vertrokken.

Ferdinand Habsburg
Ferdinand Habsburg
Norris ging in de tweede race na de start zelf in de fout in Combes, hij kwam in botsing met Guan Yu Zhou en beide rijders moesten de strijd staken. Callum Ilott nam de leiding over voor Günther maar ondertussen was Ferdinand Habsbourg (Carlin) bezig aan een formidabele remonte vanuit positie acht. De Oostenrijker beschikte duidelijk over de betere banden en ging een voor een voorbij al zijn tegenstanders tot hij uiteindelijk op kop van de race kwam. Ook Joel Eriksson (Motopark) realiseerde een ongelooflijke remonte, hij klom op van de elfde naar de tweede positie. Günther werd uiteindelijk derde voor Hughes en Mazepin.

Joel Eriksson - Motopark
Joel Eriksson - Motopark
Voor zijn aandeel in de crash bij race 2 werd Norris van de pole naar de vierde startplaats gezet. Ilott verhuisde naar de pole, maar liet zich bij de start verrassen door Guan Yu Zhou. Een nieuwe aanrijding in de eerste ronde nu tussen Jake Hughes en Maximilian Günther leidde weer tot een safety car periode. Na de herstart ging Norris voorbij Ilott en Zhou en reed weg van de concurrentie. Joel Eriksson realiseerde nogmaals een prachtige remonte en finishte als tweede na als tiende vertrokken te zijn. Zhou werd derde en Ilott en Jehan Daruvala maakten de top vijf vol.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons