van der Horst

Zandvoort: Prema Powerteam ook oppermachtig op dag 1

Nick Cassidy - Prema Powerteam
Nick Cassidy - Prema Powerteam
Prema Powerteam zet zijn dominantie verder, op zaterdag werden race 1 en 2 van het FIA F3 European Championship verreden en beide races zagen de zege van een rijder uit het Italiaanse team. Race 1 was voor Lance Stroll, terwijl na race 2 Nick Cassidy voor het eerst op het hoogste ereschavot mocht plaatsnemen.
Start race 1 Zandvoort
Start race 1 Zandvoort
Lance Stroll domineerde op vrijdag de tweede kwalificatiesessie en pakte de pole voor de tweede en derde race, maar de Canadees zag zijn beide besttijden geschrapt wegens het gebruik van een nieuwe ophanging die de technische controletesten niet doorstond. Stroll reageerde zaterdag gevat door bij de start van de eerste race op te rukken van plaats drie naar de kop van de race om dan weg te rijden van de concurrentie. Cassidy kon zijn tweede paats behouden tot de finish en werd in het klassement gevolgd door Alessio Lorandi (Carlin), Maximilian Günther (Prema Powerteam) en Callum Ilott (Van Amersfoort Racing).

Nick Cassidy - Prema Powerteam
Nick Cassidy - Prema Powerteam
Na de bestraffing van Stroll was het Callum Ilott die de pole erfde maar bij de start was Cassidy iedereen te snel af. Ook Günther kon Ilott verschalken bij de start. De posities vooraan zouden niet meer wijzigen en Cassidy overschreed als eerste de finish voor Günther en Ilott. Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing) pakte de vierde plaats voor Alessio Lorandi (Carlin), Ralf Aron (Prema Powerteam) en David Beckmann (Mücke Motorsport). Lance Stroll haalde het einde van de race niet.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons