van der Horst

FIA GT Nations Cup: België oppermachtig in Bahrein

Mike Den Tandt/Charles Weerts - Team Belgium
Mike Den Tandt/Charles Weerts - Team Belgium
Vandaag startte in Sakhir het Bahrain GT Festival met als hoofdact de FIA GT Nations Cup. En België - met Mike den Tandt en Charles Weerts als afgevaardigden - kan terugblikken op een topdag. Nadat beide rijders de snelste tijd aflegden in de kwalificaties voor alle twee de kwalificatieraces, reden zij met de door WRT geprepareerde Audi R8 LMS dominant richting de zege tijdens de eerste kwalificatierace. Zij bleven maar liefst 24 seconden voor op Turkse Mercedes-AMG GT3 van Salih Yoluc en Ayhacan Güven en 37 seconden op de Italiaanse Ferrari van Piergiuseppe Perazzini en Matteo Cressoni. Naast hun dominante overwinning noteerde den Tandt tevens de snelste rondetijd.
Start Qualifying Race 1
Start Qualifying Race 1
Van bij de start was het Mike den Tandt die het snelste weg was, terwijl achter hem de Britse Ferrari van Chris Buncombe werd aangetikt. Deze maakte een halve spin waardoor de Deense Ferrari hem niet meer kon ontwijken. Buncombe kon zijn weg verder zetten, maar het was over en out voor de Denen, met een safety car procedure tot gevolg. Na de safety car procedure was het den Tandt die het snelste weg was en zijn voorsprong geleidelijk aan uitbouwde tot aan de rijderswissel. Tijdens de pitstops kregen we een opvallend incident tussen de Argentijnse Lamborghini en de Nissan van Hong Kong. Terwijl de Argentijnen de verplichte rijderswissel uitvoerden, schoot de Lamborghini naar voren en raakte de stilstaande Nissan. Beide wagens konden zonder schade hun weg verder zetten.

Mike Den Tandt en Charles-Henri Bonnet
Mike Den Tandt en Charles-Henri Bonnet
Vooraan pakte Charles Weerts het stuur over van den Tandt en reed onbedreigd naar een dominante zege, terwijl achter hem de Turkse Mercedes van Ayhacan Güven de tweede plaats overnam en deze ook zonder problemen wist vast te houden. De strijd voor het laagste podiumtrapje werd pas beslist in de laatste ronde. Daar kon de Brit Chris Froggatt dniet weerstaan aan de druk van Matteo Cressoni en zag zo de Italianen de derde plaats overnemen. Frankrijk met Jean-Luc Beaubelique en Jim Pla vervolledigden de top vijf. Morgen om 11:15 Belgische tijd staat de tweede kwalificatierace op het menu en de finale staat gepland om 17:30.

--- RESULTAAT FIA GT NATIONS CUP QUALIFYING RACE 1 ---

Foto's: ​SRO/Dirk Bogaerts PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op vrijdag 30 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Nations Cup.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons