van der Horst

FIA GT Nations Cup gaat door in Bahrein (UPDATE)

Start 6H Bahrein 2016
Start 6H Bahrein 2016
De eerste editie van de "FIA GT Nations Cup" zal later dit jaar doorgaan op het circuit van Bahrein. De FIA bevestigde eerder al dat SRO Motorsports Group het evenement zal organiseren en voegde er nu aan toe dat niet Sochi, maar wel Bahrein het strijdtoneel zal vormen tijdens het weekend van 30 november tot 2 december.
De FIA GT Nations Cup richt zich op nieuwelingen en gentleman-rijders die per wagen hun land zullen vertegenwoordigen. De nationale autosportfederaties staan in voor het selectieproces van piloten en teams. Het evenement staat uiteraard enkel open voor GT3's die worden ingezet door privé-teams en volgt twee weken na de FIA GT World Cup te Macau. Het is nog niet duidelijk welk format men zal hanteren, al zal het hoogstwaarschijnlijk sprintwedstrijden betreffen.

UPDATE 18u30: Intussen communiceerde ook SRO. De Nations Cup zal deel uitmaken van het allereerste "Bahrain GT Festival" en staat open voor Pro-Am line-ups, waarbij er dus minstens een silver of bronze rijder per wagen moet worden geselecteerd. Meer info volgt volgende week.

Foto: Georges De Coster Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op donderdag 7 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Nations Cup.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons