van der Horst

FIA GT Nations Cup: Turkije pakt overwinning in Qualifying Race 2 na pech voor België

Ayhacan Güven/Salih Yoluc - Team Turkey
Ayhacan Güven/Salih Yoluc - Team Turkey
De tweede kwalificatierace in het kader van de FIA GT Nations Cup werd gewonnen door de Turken Ayhacan Güven en Salih Yoluc. Van bij de start nam Güven het voortouw en Yoluc kon deze lijn, desondanks een safety car in zijn stint, doortrekken wat resulteerde in een mooie overwinning voor de Turkse Mercedes. Op een tweede plaats eindigde de Britse Ferrari van Chris Buncombe en Chris Froggatt en het laagste podiumtrapje werd ingenomen door de Duitse Ferrari van Alexander Mattschull en Nico Bastian. Terwijl gisteren de Belgische Audi met Mike Den Tandt en Charles Weerts nog oppermachtig was in de eerste race, werden onze landgenoten vandaag geplaagd door pech.
Mike Den Tandt/Charles Weerts - Team Belgium
Mike Den Tandt/Charles Weerts - Team Belgium
Al van bij de start werd polesitter Charles Weerts opgeslokt in het peloton en op de koop toe werd de Audi aangetikt in de eerste bocht waardoor hij naar de laatste plaats terugviel. Vanaf dan zette Weerts de achtervolging in en hij kon zich voor de pitstops nog opwerken naar een tiende plek. Na de verplichte pitstop ging het echter van kwaad naar erger voor de door WRT geprepareerde Audi. Mike Den Tandt kreeg een lekke band waardoor hij terug in de pits moest en door de schade het lang duurde alvorens hij zijn weg konden verder zetten. Uiteindelijk eindigde Den Tandt op een 16de plaats met een ronde achterstand op de Turkse Mercedes.

Nu beide kwalificatieraces verreden zijn, is het uitkijken naar de hoofdrace vanavond. Daar zullen de Turken op pole mogen vertrekken dankzij hun overwinning van vandaag en hun tweede plaats van gisteren. Naast hen zal de Britse Ferrari van Buncombe en Froggatt starten. België zal door het tegenvallende resultaat van de laatste kwalificatierace vanaf P7 starten. De race start om 17:30 Belgische tijd.

Foto's: SRO/Dirk Bogaerts PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op zaterdag 1 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Nations Cup.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons