van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing Enzo Ide

Na een seizoen 2012 met Ferrari in het WK GT staat Enzo Ide in 2013 voor een schitterende dubbele opdracht. De jonge West-Vlaming betwist met Phoenix Audi zowel de Blancpain Endurance Series als de FIA GT Series, aan de zijde van zijn landgenoot Anthony Kumpen en voor de langere races de Duitse wereldkampioen GT1 Markus Winkelhock. Het derde weekend van de FIA GT Series bij onze noorderburen in Zandvoort, verliep echter dramatisch voor het West-Vlaamse talent. Op zaterdag ging een mooi resultaat verloren na een probleem met de veiligheidsgordels tijdens de rijderswissel, terwijl de versnellingsbak van de Audi de geest gaf op zondag. Geen punten voor Enzo Ide en zijn teamgenoot Anthony Kumpen dus en meteen het minst goede resultaat van het lopende seizoen. Maar Enzo Ide kon zelfs dat relativeren, als gevolg van slecht persoonlijk nieuws. “Mijn grootvader is dit weekend overleden… Urbain Werbrouck, lag aan de basis van mijn interesse in autosport. Hij was bijzonder gepassioneerd door auto’s en autosport en bracht die liefde voor de vierwielers bij mij over. Hij overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag en ik weet dat ik hem enorm ga missen. Ik had heel graag een goed resultaat aan hem opgedragen… Ik kan nu alleen maar zeggen: rust zacht.”
Het was geen goed weekend voor het duo van Phoenix Audi, in Zandvoort aan de Noordzeekust. Terwijl de vrije trainingen nog een goed resultaat lieten verhopen, was de kwalificatie al een eerder moeilijke oefening.

Enzo Ide: “We haalden net de top-10, de zogenaamde superpole, maar daarmee was ook alles gezegd. Ik kreeg echt niet meer uit de wagen dan de tiende plek. Tijdens de race leek alles iets beter te gaan en bij de pitstops hadden we uitzicht op een plek in de top-6, wat gezien de kwalificaties toch niet slecht zou geweest zijn. Zelfs vijfde was niet onmogelijk geweest. Maar blijkbaar was één van de gordels niet goed vast geklikt en daarom moest Anthony weer binnen komen. Uiteraard gaat veiligheid boven alles, maar goed, na de tweede stop voor de box wisten we dat een goed resultaat verloren was. Ik ben uiteraard enorm ontgoocheld, want het resultaat van de eerste race bepaalt ook de startorde van de hoofdrace op zondag.

Op zondag was het Anthony Kumpen die de start nam, maar heel lang kon hij niet racen.

Enzo Ide: “Anthony had net een plek goed gemaakt en toen werd de race onderbroken vanwege een ongeval. De safety car liet ons goed een kwartier later weer los en Anthony leek te kunnen aansluiten en de tiende plaats was al binnen handbereik. Toen ging echter de versnellingsbak stuk en was het afgelopen…

Enzo Ide maakt zich nu op voor een korte zomerpauze, alvorens over goed tweeëneenhalve week in Spa aan de 24 Uur van Spa deel te namen. 

Enzo Ide press



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons