van der Horst

FIA GT World Cup: Porsche en Audi zetten de toon in eerste vrije training

Earl Bamber - Porsche 911 GT3 R
Earl Bamber - Porsche 911 GT3 R
Porsche en Audi hebben de toon gezet in de eerste vrije training voor de FIA GT World Cup in de straten van Macau. Earl Bamber zette net voor het einde van de sessie een 2:19.253 op de tabellen aan boord van de Manthey Racing Porsche 911 GT3 R met gele accenten. Daarmee was hij beide WRT fabrieks Audi R8 LMS GT3's te snel af. Eduardo Montara - de koning van Macau - moest 0.238s toegeven op de Nieuw Zeelander, terwijl Laurens Vanthoor met zijn zwarte bolide de derde chrono realiseerde (+0.429s). "Er is nog wat werk aan de winkel, maar ik voel me zelfverzekerd," liet de Limburger achteraf weten.
  • VR Racing
Nadat Mercedes-AMG de eerste editie van de FIA GT World Cup op haar naam schreef, kende het merk met de ster een moeilijke start van het weekend. Titelverdediger Maro Engel zette de zesde tijd neer, maar was wel bijna anderhalve seconde trager dan Bamber. Renger van der Zande moest zelfs genoegen nemen met P9 (+2.603s). Vooral in de eerste snelle sector verloor de Mercedes-AMG GT3 tijd, in de nauwe straten op de heuvel liep het daarentegen beter.

--- UITSLAG PRACTICE 1 FIA GT WORLD CUP MACAU (PDF) ---

Foto: Porsche 


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 17 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons