van der Horst

FIA GT World Cup: Broers Vanthoor gaan de strijd aan

Start Qualifying Race Macau
Start Qualifying Race Macau
De FIA heeft de deelnemerslijst voor de vierde editie van de FIA GT World Cup vrijgeven. 15 rijders verdeeld over vijf verschillende constructeurs verschijnen midden november aan de start van de race in de straten van Macau. Op de lijst vinden we ook twee Belgen en een Belgisch team terug. Naast voormalig winnaar Laurens Vanthoor (2016) maakt broer Dries dit jaar zijn debuut op het smalle stadscircuit. De jongste Vanthoor komt in actie voor Audi Sport Team WRT, dat verder ook een Audi R8 LMS inzet voor Robin Frijns. Laurens verdedigt dan weer de kleuren van Porsche en doet dat met een Porsche 911 GT3 R uit de stal van Manthey Racing, waar hij samen met IMSA-teamgenoot Earl Bamber in actie komt.
  • LTF
Mortara - Mercedes-AMG GT3
Mortara - Mercedes-AMG GT3
Regerend kampioen en koning van Macau Edoardo Mortara is uiteraard weer van de partij, samen met Maro Engel en Raffaele Marciello komt hij uit voor GruppeM Racing. BMW brengt dit jaar slechts een exemplaar van M6 GT3 aan de start, ingezet door Schnitzer voor Augusto Farfus. Nieuwkomer is Nissan, KCMG vertegenwoordigt de Japanse constructeur met drie exemplaren van de Nissan GT-R Nismo GT3, piloten met dienst zijn Oliver Jarvis, Alexandre Imperatori en Tsugio Matsuda. Het lagere deelnemersaantal is het gevolg van de professionalisering van het evenement, SRO organiseert dit jaar voor het eerst ook de FIA GT Nations Cup in Bahrein, een wedstrijd voorbehouden aan amateurs.

--- DEELNEMERSLIJST FIA GT WORLD CUP MACAU 2018 ---

Foto: Porsche AG & Macau GPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 18 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons