van der Horst

FIA GT World Cup: Frijns en Vanthoor bevestigd bij WRT

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Het is stilaan een traditie! Halfweg november treffen de beste rijders en beste GT3-teams elkaar in de straten van Macau voor de FIA GT World Cup. Deze wereldbeker, geprogrammeerd van 15 tot 18 november, draagt de reputatie van steevast voor spektakel te zorgen… en de twee meest recent verreden edities liegen er dan ook niet om. In 2016 wonnen Audi en WRT dankzij Laurens Vanthoor, die de wedstrijd eindigde… op zijn dak! Maar door het bovenhalen van de rode vlag, werd de rangschikking voor het ongeval gebruikt. Vorig jaar was er een gigantische aanrijding tijdens de kwalificatierace die, voornamelijk dankzij de sociale media, de wereld rond ging…
Voor de jaargang 2019 zullen slechts 15 rijders de handschoen opnemen bij deze prestigieuze race. Onder hen, Dries Vanthoor, die zal debuteren in de nauwe straten in de hoop om zo snel mogelijk zijn naam naast die van zijn broer te schrijven op de erelijst. De Belgian Audi Club-rijder krijgt bij het Audi Sport Team WRT Speedstar het gezelschap van de Nederlander Robin Frijns, vorig jaar nog puik tweede. Met beide namen hebben Vincent Vosse en zijn troepen alvast twee stevige ijzers in het vuur!

Er zullen ook nog twee andere Audi R8 LMS GT3 van de partij zijn: de Duitser Christopher Haase zal de wagen van het Audi Sport Team Rutronik bemannen, terwijl Adderly Fong uit HongKong zal plaatsnemen in het kuipje bij de wagen van de Zum Motorsport Crew. De bolides van het merk met de vier ringen krijgen concurrentie uit de hoek van Mercedes-AMG, Porsche, Nissan en BMW. Zoals gebruikelijk gaat de kwalificatierace vooraf aan de hoofdrace, waarvan de laureaat zich winnaar van de FIA GT World Cup mag noemen.

Belgian Audi ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT Series op donderdag 1 november 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons