van der Horst

FIA GT World Cup Macau: Dylan Derdaele opnieuw ervaring rijker

Dylan Derdaele - Porsche 991 GT3-R
Dylan Derdaele - Porsche 991 GT3-R
De eerste editie van de FIA GT World Cup werd afgelopen weekend in Macau op gang geschoten. Dylan Derdaele was de enige Belgische deelnemer die via de inschrijving van Gulf Racing Japan kon rekenen op een plaatsje binnen de drie Porsches die zijn aangeduid door de constructeur en dit samen met ondermeer Lem Mans winnaar Earl Bamber. Het stratencircuit van Macau stelde zich kandidaat voor deze race.
Gulf Racing Team Japan
Gulf Racing Team Japan
Dylan Derdaele: “Voor mij was het de eerste maal dat ik op een stratencircuit reed met muren en bandenstapels waar je scheerlings voorbij komt. Zéér speciaal en het minste foutje wordt zwaar afgestraft. Ik maakte twee foutjes tijdens de vrije en de gechronometreerde trainingen met schade tot gevolg. Maar voor de rest heb ik opnieuw een pak ervaring opgedaan en kon ik me meten in een veld met ondermeer zes Platina en vier Gold rijders. En dat op een aartsmoeilijke en gevaarlijke omloop waarbij inhalen niet evident is”.

Dylan Derdaele - Porsche 991 GT3-R
Dylan Derdaele - Porsche 991 GT3-R
Vertrokken vanop de 17de startplaats kon de Limburger oprukken naar de 14de stelling. Op zondag moest Dylan na een straftijd vertrekken vanop de 15de stek en kon nog oprukken naar de 12de plaats tot hij in de 7de ronde zijn Porsche naar de kant moest sturen met een kapotte aandrijfas.Dylan Derdaele - Porsche 991 GT3-R
Dylan Derdaele - Porsche 991 GT3-R
“Het is de bedoeling dat ik ook volgend seizoen deel ga uitmaken van het Gulf Racing Team Japan en meer dan waarschijnlijk met een nieuwe GT3. Welke wagen is nog niet gekend. Daarnaast zullen we ook in België onder de vlag van Belgium Racing een programma afwerken waarbij de 24 Hours of Zolder opnieuw de hoofdbrok zal worden. We wonnen deze Limburgse klassieker nu reeds driemaal op rij en kunnen uiteraard niet weg blijven. Maar ik hoop dat ik mijn racecarrière verder kan uitbouwen in Azië”, besluit de snelle Overpeltenaar.

Foto's: Belgium RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op maandag 23 november 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons