van der Horst

FIA GT World Cup: Mercedes domineert kwalificaties - Vanthoor crasht

Mortara - Mercedes-AMG GT3
Mortara - Mercedes-AMG GT3
Mercede-AMG heeft de kwalificaties voor de FIA GT World Cup Qualifying Race gedomineerd. Het merk met de ster kon met vier exemplaren van de AMG GT3 beslag leggen op de eerste twee startrijen voor morgen. Het kwartet werd aangevoerd door Edoardo Mortara - de koning van Macau - die maar liefst 0.282s sneller was dan Daniel Juncadella, gevolgd door Maro Engel en Raffaele Marciello. Laurens Vanthoor streed met zijn Craft-Bamboo Porsche 911 GT3 R de hele sessie voor een plek in de top tien, maar verloor in zijn ultieme ronde de controle over de wagen in Fishermen's Bend.
  • Hamofa Performance
Laurens Vanthoor - Porsche 911 GT3 R
Laurens Vanthoor - Porsche 911 GT3 R
De eerste niet-Mercedes was de WRT Audi R8 LMS #2 van Nico Müller (+0.441s), gevolgd door de BMW M6 GT3's van Augusto Farfus en Tom Blomqvist op de plekken zes en zeven. Laurens Vanthoor kon nog terugvallen op een eerdere chrono en vat morgen de race aan vanuit negende stelling. Ook Robin Frijns kwam eerder in de sessie in aanraking met een muur, maar de Nederlander kon na een korte check-up zijn weg vervolgen. Zijn laatste ronde werd echter gedwarsboomd door het incident met Vanthoor, waardoor Frijns bleef steken op P17. Ook Ferrari (Felix Rosenqvist), Honda (Renger van der Zande) en Lamborghini (Mirko Bortolotti) haalden de top tien niet. Morgen staat de kwalificatie race over 12 ronden op het programma, voor de eigenlijke World Cup op zondag. 

--- UITSLAG KWALIFICATIES MACAU FIA GT WORLD CUP (PDF) ---



Foto's: Macau GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 17 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons