van der Horst

FIA GT World Cup: Mortara wint kwalificatierace - Einde weekend Vanthoor na massacrash (+Video)

De crash tijdens de kwalificatierace waarbij 12 auto's werden uitgeschakeld
De crash tijdens de kwalificatierace waarbij 12 auto's werden uitgeschakeld
De heel smalle omloop van Macau heeft iets met ongevallen, maar de massacrash bij de start van de kwalificatierace van de GT World Cup was er een die zelfs daar nog niet vaak vertoond was. Het begon allemaal toen de Mercedes van Daniel Juncadella halverwege de eerste ronde crashte en de rest van het veld, met Laurens Vanthoor, geen kant opkon. Na een lang oponthoud zegevierde uiteindelijk Edoardo Mortara in zijn Mercedes.
  • De Swert Opticiens
Laurens Vanthoor - Porsche 911 GT3 R
Laurens Vanthoor - Porsche 911 GT3 R
Iedereen hield bij de start van de kwalificatierace de adem in maar het veld kwam ongeschonden door de eerste paar bochten, die meestal garant staan voor incidenten. Even verderop ging het alsnog fout toen Juncadella een fout maakte bij het uitkomen van een blinde bocht, de Porsche van Laurens Vanthoor én een tiental andere auto's konden het onheil niet zien en knalden op elkaar. Vanthoor zelf liet intussen al weten dat de Porsche niet gerepareerd raakt voor de hoofdrace van morgen, voor de onfortuinlijke Limburger zit er dus geen verlenging in van de titel van vorig jaar.

Mortara - Mercedes-AMG GT3
Mortara - Mercedes-AMG GT3
De wedstrijd werd lange tijd stilgelegd om puin te ruimen, toen het veld de pitlane eindelijk mocht verlaten voor de herstart bleef de leidende Mercedes van Maro Engel om nog onduidelijke reden staan. Gelukkig had Mercedes ook nog Edoardo Mortara, hij nam de leiding en kon de wedstrijd ook winnend afsluiten voor Augusto Farfus (BMW) en Raffaele Marciello (Mercedes). Onze Noorderbuur Robin Frijns viel in zijn Audi net naast het podium.





Foto's: Macau GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 18 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons