van der Horst

FIA GT World Cup: Zeven constructeurs gaan de strijd aan - Vanthoor verdedigt titel

Macau GT World Cup
Macau GT World Cup
Met nog minder dan een maand te gaan voor de FIA GT World Cup in Macau heeft de organisatie vandaag de deelnemerslijst bekendgemaakt. In totaal staan er "maar" 20 GT3's aan de start van het evenement, maar de kwaliteit is er alleen maar bij toegenomen. Zo gaan maar liefst zeven constructeurs de strijd aan: Audi, Porsche, Mercedes-AMG, BMW, Ferrari, Lamborghini en Honda. Bovendien breiden vaste waarden zoals Mercedes, Audi en BMW hun engagement verder uit.
Van Belgische zijde is het uiteraard uitkijken naar de prestatie van titelverdediger Laurens Vanthoor. De Limburger stapte de afgelopen winter over van Audi naar Porsche en zal dit jaar uitkomen op een 911 GT3 R die wordt ingezet door Craft-Bamboo Racing. “Vorig jaar was ik in de Audi aan het strijden tegen de Porsches, nu is de situatie omgekeerd. Het wordt heel interessant," aldus Vanthoor, die Darryl O’Young (winnaar 2008) als teamgenoot krijgt.

Lees ook: FIA GT World Cup: Vanthoor wint ondanks crash (+ Video)

Mercedes-AMG zet zwaar in op het WK GT3 en brengt met Maro Engel, Edoardo Mortara, Raffaele Marciello en Daniel Juncadella vier toprijders aan de start in de straten van Macau. Ook Audi lijnt drie zwaargewichten op; Robin Frijns en Nico Müller komen uit voor het Belgische (Audi Sport Team) WRT, terwijl regerende Formule E kampioen Lucas di Grassi zijn GT3-debuut zal maken bij het Duitse HCB-Rutronik Racing. Nadat BMW eerder al de deelname van Marco Wittmann bevestigde, zet het Beierse merk ook M6 GT3's in voor Augusto Farfus en Tom Blomqvist. Lamborghini (Mirko Bortolotti), Ferrari (Felix Rosensvist) en Honda (Renger van der Zande) hebben elk slechts één ijzer in het vuur.

>>> DEELNEMERSLIJST FIA GT WORLD CUP (PDF) <<<

Foto: FIA GT World Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 24 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons