van der Horst

FIA keurt TT Circuit Assen goed voor F1-races

Volle tribunes in Assen
Volle tribunes in Assen
Het TT Circuit in Assen is in principe geschikt voor een Formule 1-wedstrijd, dat concludeerde de FIA na een eerste onderzoek. Op basis daarvan bleek de piste qua lay-out en breedte van de baan te voldoen aan de nodige veiligheidsnormen. “The Cathedral of Motorsport” is tezamen met het duinencircuit in Zandvoort volop bezig om weer een Nederlandse Grand Prix te organiseren.
  • Prospeed Competition
Het TT Circuit Assen had bij de FIA een keuring van de baan aangevraagd om te beoordelen of de omloop in aanmerking komt voor de vereiste Grade 1-licentie. De Drentse piste beschikt momenteel over een Grade 2-licentie, waarmee het circuit de F1-bolides enkel kan ontvangen voor tests. De FIA heeft na een computersimulatie vastgesteld dat de baan aan alle eisen voldoet om gastheer van een Grand Prix te kunnen zijn. Desondanks wil de FIA graag een vervolgonderzoek uitvoeren, waaruit moet blijken of het circuit ook daadwerkelijk een F1-race kan organiseren. Hiervoor zullen begin volgend jaar werknemers van de bond naar Drenthe komen, om het circuit en de faciliteiten verder onder de loep te nemen. Voor wat betreft de veiligheidseisen lijkt alles in orde, al kan dit op termijn nog veranderen.

Formula Renault NEC @ Assen
Formula Renault NEC @ Assen
TT Circuit voorzitter Arjan Bos is tevreden over de resultaten: “We zijn er zeker nog niet, maar de eerste berichten zijn hoopvol. Ik zie de rest van het proces met spanning maar tevens met vertrouwen tegemoet. Het zou echt fantastisch zijn als wij de Formule 1 terug kunnen halen naar Nederland”. Eerder liet Circuit Zandvoort een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar een eventuele terugkeer van de Formule 1 naar de Noordzee. Zal Max Verstappen dan toch nog een thuiswedstrijd krijgen? Wordt vervolgd….

Foto's: Formule Renault 2.0 NEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule 1 op woensdag 20 december 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons